Posted by on 1 września 2019

Carroll6 ostatnio przejrzał i omówił różne hipotezy. W doświadczeniach na zwierzętach skład aminokwasowy diety wpływa na stężenie cholesterolu w surowicy; wzrostom argininy towarzyszy spadek stężenia cholesterolu w surowicy.6 Chociaż niektóre badania sugerują, że zmiany w kwasie żółciowym lub wchłanianie cholesterolu mogą przyczyniać się do zmiany homeostazy cholesterolu, 6 Fumagalli i wsp. 18 nie stwierdzili różnic w wydalaniu z kałem kwasów żółciowych lub steroli. przez ludzi. Niektórzy obserwatorzy, jak dyskutował Carroll, 6 sugerują, że zmiany stosunku glukagonu w surowicy do insuliny w surowicy mogą wpływać na syntezę cholesterolu wątrobowego; Inne6,44 sugerują, że stężenie wolnych tyroksyn w surowicy może być wyższe, gdy dieta zawiera białko sojowe. Huff i współpracownicy24 sugerują, że obrót apoproteiny B VLDL u ludzi wzrasta, gdy białko sojowe zastępuje mięso i białko mleka. Lovati i wsp. [34] podają, że aktywność monocytów receptora LDL jest ośmiokrotnie większa u ludzi otrzymujących białko sojowe niż u osób stosujących dietę kontrolną. Setchell53 sugeruje, że estrogeny sojowe mogą przyczyniać się do obniżenia poziomu cholesterolu w białku sojowym. Większość produktów białkowych z soi zawiera estrogeny soi (izoflawony lub fitoestrogeny) 54, które w pewnych warunkach mają słabe działanie estrogenne, a inne działają antyestrogenowo.55 Podawanie doustnych estrogenów56 lub syntetycznego antyestrogenu tamoksyfen57 zmniejsza stężenie cholesterolu i cholesterolu LDL w surowicy; estrogeny soi mogą mieć podobne działania. Ta sugestia znajduje poparcie w badaniach Anthony ego i współpracowników58. W trzech badaniach z użyciem małp cynomolgus lub rezus, białko sojowe bogate w estrogeny sojowe korzystnie wpływało na lipidy w surowicy, natomiast białko sojowe, z którego ekstrahowano estrogeny soi miało minimalny efekt. Te badania naczelnych sugerują, że estrogeny sojowe mogą stanowić 60 do 70 procent hipocholesterolemicznego działania białka sojowego.
Podsumowując, ta metaanaliza 38 badań wskazuje, że spożywanie białka sojowego jest związane ze znacznym spadkiem stężenia cholesterolu w surowicy, cholesterolu LDL i trójglicerydów oraz nieistotnym wzrostem stężenia cholesterolu HDL w surowicy. Spadek stężenia cholesterolu i cholesterolu LDL w surowicy był silnie związany z początkowymi stężeniami cholesterolu w surowicy pacjenta. Estrogeny sojowe mogą być odpowiedzialne za większość efektów hipocholesterolemicznych białka sojowego.
Finansowanie i ujawnianie informacji
Obsługiwany częściowo przez Protein Technologies International, St. Louis. Dr Anderson jest członkiem grupy doradczej ds. Zdrowia i żywienia w firmie Protein Technologies International.
Author Affiliations
Od Metabolic Research Group, Veterans Affairs Medical Center i Department of Medicine (JWA), Department of Behavioural Science, College of Medicine (BMJ) i Department of Nutritional Sciences (MEC-N.), University of Kentucky, Lexington.
Prośba o przedruk do Dr. Andersona w Medical Service, 111C, Veterans Affairs Medical Center, Leestown Rd., Lexington, KY 40511.
[patrz też: punkty refleksyjne na stopach, studnia smaków elbląg, na czym polega leczenie kanałowe zęba ]

  1. Crash Override
    19 stycznia 2019

    Bardzo ciekawy i wyczerpujacy artykul

  2. Tymon
    21 stycznia 2019

    [..] Cytowany fragment: błędy medyczne odszkodowania[…]

  3. Waylay Dave
    23 stycznia 2019

    Nie rozumiem po co pisać taki artykuł.

Powiązane tematy z artykułem: na czym polega leczenie kanałowe zęba punkty refleksyjne na stopach studnia smaków elbląg

Posted by on 1 września 2019

Carroll6 ostatnio przejrzał i omówił różne hipotezy. W doświadczeniach na zwierzętach skład aminokwasowy diety wpływa na stężenie cholesterolu w surowicy; wzrostom argininy towarzyszy spadek stężenia cholesterolu w surowicy.6 Chociaż niektóre badania sugerują, że zmiany w kwasie żółciowym lub wchłanianie cholesterolu mogą przyczyniać się do zmiany homeostazy cholesterolu, 6 Fumagalli i wsp. 18 nie stwierdzili różnic w wydalaniu z kałem kwasów żółciowych lub steroli. przez ludzi. Niektórzy obserwatorzy, jak dyskutował Carroll, 6 sugerują, że zmiany stosunku glukagonu w surowicy do insuliny w surowicy mogą wpływać na syntezę cholesterolu wątrobowego; Inne6,44 sugerują, że stężenie wolnych tyroksyn w surowicy może być wyższe, gdy dieta zawiera białko sojowe. Huff i współpracownicy24 sugerują, że obrót apoproteiny B VLDL u ludzi wzrasta, gdy białko sojowe zastępuje mięso i białko mleka. Lovati i wsp. [34] podają, że aktywność monocytów receptora LDL jest ośmiokrotnie większa u ludzi otrzymujących białko sojowe niż u osób stosujących dietę kontrolną. Setchell53 sugeruje, że estrogeny sojowe mogą przyczyniać się do obniżenia poziomu cholesterolu w białku sojowym. Większość produktów białkowych z soi zawiera estrogeny soi (izoflawony lub fitoestrogeny) 54, które w pewnych warunkach mają słabe działanie estrogenne, a inne działają antyestrogenowo.55 Podawanie doustnych estrogenów56 lub syntetycznego antyestrogenu tamoksyfen57 zmniejsza stężenie cholesterolu i cholesterolu LDL w surowicy; estrogeny soi mogą mieć podobne działania. Ta sugestia znajduje poparcie w badaniach Anthony ego i współpracowników58. W trzech badaniach z użyciem małp cynomolgus lub rezus, białko sojowe bogate w estrogeny sojowe korzystnie wpływało na lipidy w surowicy, natomiast białko sojowe, z którego ekstrahowano estrogeny soi miało minimalny efekt. Te badania naczelnych sugerują, że estrogeny sojowe mogą stanowić 60 do 70 procent hipocholesterolemicznego działania białka sojowego.
Podsumowując, ta metaanaliza 38 badań wskazuje, że spożywanie białka sojowego jest związane ze znacznym spadkiem stężenia cholesterolu w surowicy, cholesterolu LDL i trójglicerydów oraz nieistotnym wzrostem stężenia cholesterolu HDL w surowicy. Spadek stężenia cholesterolu i cholesterolu LDL w surowicy był silnie związany z początkowymi stężeniami cholesterolu w surowicy pacjenta. Estrogeny sojowe mogą być odpowiedzialne za większość efektów hipocholesterolemicznych białka sojowego.
Finansowanie i ujawnianie informacji
Obsługiwany częściowo przez Protein Technologies International, St. Louis. Dr Anderson jest członkiem grupy doradczej ds. Zdrowia i żywienia w firmie Protein Technologies International.
Author Affiliations
Od Metabolic Research Group, Veterans Affairs Medical Center i Department of Medicine (JWA), Department of Behavioural Science, College of Medicine (BMJ) i Department of Nutritional Sciences (MEC-N.), University of Kentucky, Lexington.
Prośba o przedruk do Dr. Andersona w Medical Service, 111C, Veterans Affairs Medical Center, Leestown Rd., Lexington, KY 40511.
[patrz też: punkty refleksyjne na stopach, studnia smaków elbląg, na czym polega leczenie kanałowe zęba ]

  1. Crash Override
    19 stycznia 2019

    Bardzo ciekawy i wyczerpujacy artykul

  2. Tymon
    21 stycznia 2019

    [..] Cytowany fragment: błędy medyczne odszkodowania[…]

  3. Waylay Dave
    23 stycznia 2019

    Nie rozumiem po co pisać taki artykuł.

Powiązane tematy z artykułem: na czym polega leczenie kanałowe zęba punkty refleksyjne na stopach studnia smaków elbląg