Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_blogi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra9/ftp/medycznie.org.pl/media/data.php on line 27

Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_tagi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra9/ftp/medycznie.org.pl/media/data.php on line 28
bogusław malik

bogusław malik

Wczesna diagnoza zawału mięśnia sercowego z czułymi testami na troponinę sercową czesc 4

Wszystkie testy Roche przeprowadzono przy użyciu systemu Elecsys 2010 (Roche Diagnostics): Troponina T (czwarta generacja) z granicą wykrywalności wynoszącą 0,01 .g na litr, 99-percentylowy punkt odcięcia poniżej 0,01 .g na litr, oraz współczynnik zmienności mniejszy niż 10% przy 0,035 .g na litr; Wysokoczułościowa troponina T z granicą wykrywalności wynoszącą 0,002 .g na litr, 99-percentylowy punkt odcięcia 0,014 .g na litr i współczynnik zmienności mniejszy niż 10% przy 0,013 .g na litr; i Troponina I z granicą wykrywalności wynoszącą 0,10 .g na litr, 99-percentylowy punkt odcięcia 0,16 .g na litr i ws...

Więcej »

Meta-analiza wpływu spożycia białka sojowego na lipidy w surowicy

Spożycie białka roślinnego zamiast białka zwierzęcego wydaje się być związane z niższym ryzykiem choroby wieńcowej1,2; efekt ten może odzwierciedlać obniżenie stężeń cholesterolu w surowicy. 3 Efekty obniżenia poziomu cholesterolu w białku sojowym w porównaniu z białkiem zwierzęcym zostały rozpoznane na zwierzętach przez ponad 80 lat.4 Carroll przeglądał dowody, że białko sojowe produkuje mniej hipercholesterolemii i mniej miażdżycy zwierzęta laboratoryjne niż białka zwierzęce.5 Chociaż wielu badaczy klinicznych badało wpływ białka sojowego na lipidy w surowicy u ludzi, wyniki nie były spójne...

Więcej »

Meta-analiza wpływu spożycia białka sojowego na lipidy w surowicy ad

Badane diety uznawano za podobne pod względem spożycia całkowitego tłuszczu spożywczego, tłuszczów nasyconych i cholesterolu, jeśli podane wartości dla diety zawierającej soję i kontrolnej różniły się o mniej niż 10 procent. Gdy nie podano wartości dla zmiany masy ciała, tłuszczu spożywczego lub spożycia cholesterolu, zmienne te nie były podobne. Meta-Analiza
Podsumowane wyniki każdego badania klinicznego i wybrane charakterystyki badania zestawiono do analizy. Oszacowanie głównego efektu zdefiniowano jako średnią różnicę (w miligramach na decylitr) między zmianą stężenia lipidów, gdy bad...

Więcej »

Macierzyste komórki tkanek stałych

Miejscowi neurolodzy byli świadomi przydzielania grup leczenia i zgłaszali poważne zdarzenia niepożądane za pośrednictwem naszej internetowej bazy danych lub faksu lub e-maili. Ocena kliniczna i radiologiczna
Wszyscy pacjenci byli poddawani ocenie klinicznej (w tym określeniu wyniku NIHSS) w punkcie wyjściowym, po 24 godzinach i po 5 do 7 dni lub przy wypisaniu, jeśli wcześniej. Pojedynczy doświadczony badacz, który nie był świadomy zadań grupy terapeutycznej, przeprowadził rozmowy kontrolne przez 90 dni, telefonicznie z pacjentem, pełnomocnikiem lub pracownikiem służby zdrowia. Wywiad ten dostarczył ra...

Więcej »
http://www.budownictwodzis.com.pl 751# , #odbijanie żółcią , #romantyczne wyznania , #koszt szczepień szczeniaka , #pulsowanie jajników , #przezroczysty śluz z odbytu , #podrażnienie po depilacji wąsika , #problemy z wypróżnianiem przyczyny , #jaką grupę krwi może mieć dziecko , #aktywowany ,